Norges første LUA-dalmatinere

Tidligere i høst gikk den Kroatiske Kennelklubben ut med en melding om at de ikke kom til å registrere LUA-dalmatinere. Dette er en avgjørelse som hverken Norsk Dalmatiner Klubb eller Norsk Kennel Klub stiller seg bak. Siden Kroatia regnes som rasens hjemland og forvalter den, var dette også en avgjørelse som skapte debatt i det internasjonale dalmatiner-miljøet, og NDK kontaktet derfor NKK for å finne ut av hvordan de stilte seg i forhold til LUA i Norge. Korrespondansen mellom NDK og NKK kan leses her. 

Og i lys av det kan vi nå fortelle at Norge har fått sine første LUA-dalmatinere. To valper har den seneste tid blitt importert fra henholdsvis England og USA, og vi ønsker dem begge velkommen! 🙂 

Short in English: The Norwegian Dalmatian Club welcomes the first LUA-dalmatians to Norway, and wishes both dogs and owners the best of luck in the future!

Sesequine Diamond Destiny «Zola»

(Stocklore Wizard of the Forrest ShCM LUA & Dalstorm Diamond Princess LUA)

Stamtavle

Vi ønsker Zola og eier Bente Ovnerud (Kennel Skvå) lykke til i fremtiden!

 

 


Caprillis Quidam De Revel

(Dalmo’s Quota Immigrant & Caprillis Little Miss Sunshine)

Stamtavle

Vi ønsker både hund og eiere Kirsti Greibrokk, Tyge Greibrokk (Kennel Dalmo) og Shona Nedungadi (Kennel Shospot) lykke til i fremtiden! 

 


Det vil komme informasjon om LUA-dalmatinere på våre nettsider snart, men enn så lenge kan du lese om det på Svenska Dalmatiner-Sällskapet sin hjemmeside og i denne gruppen på facebook.

 

Nina Hedvig Eriksen,

på vegne av Norsk Dalmatiner Klubb

Comments are closed.