Allsidighetscupen 2022

Vinner av Norsk Dalmatiner Klubb sin Allsidighetscup 2022 ble

Amalie Louise Småsund Hagerup og Tix (N BS CH N V(F)CH SE VCH RLI Spotnik’s Printed Press) 

Vi gratulerer så mye!

Kriteriene for 2022 var at man har startet offisielt i minst to grener i løpet av inneværende år, og de beste resultatene for hver gren brukes i konkurransen. Du kan lese mer her.

Tix har konkurrert i Rallylydighet, blodspor og utstilling i år.

Dette skriver eier Amalie om livet med Tix:

Tix – den allsidige dalmatinerer:

Juni 2020 kjørte jeg til Sandefjord for å hente min nye valp, «Spotnik’s Printed Press» hverdagsnavn Tix hos Helle Høye og Line Altberg v/Kennel Spotnik. Jeg hadde lenge hatt lyst på dalmatiner så når jeg fikk den gledelige nyheten om at jeg skulle få hente denne herlige prikkejenta så startet planleggingen og drømmingen for fult. hadde mange mål for fremtiden med Tix og startet å trene grunnferdigheter straks vi hadde kommet hjem med den lille valpen. Fra Tix var 8 uker trente vi grunnferdigheter innen forskjellig hundesport, spor samt fokuserte på miljøtrening og sosialisering. Jeg og Tix har lært utrolig mye fra hverandre og etter en fin start innen hundesport i 2021 var målene for 2022 klare.

Målene for 2022 var:
Blodspor Championat, Viltspor Championat og RL1 tittel.

Blodspor og trening med Tix:
Min dalmatiner trenger en variert hverdag og blir det mye av det samme kan hun fort bli litt lei og synes det er kjedelig. Jeg har et mål om at jeg og Tix skal ha gjøre ting sammen og ha det gøy ilag, derfor har jeg lagt opp sporsesongen med et treningsspor i uka med ulik lengde og vanskelighetsgrad slik at vi alltid møter ulike utfordringer og unngår at det blir for ensformig. I ukene det er prøve har jeg hatt opphold, men om jeg har reist bort til terreng som er ulike våre terreng (vi har stort sett vått myrterreng) så har jeg gjerne reist opp dagen før slik at hun får oppleve terreng og avklimatisert seg.

Blodsporchampionatet var spormessig ferdig før hun ble 2år så da klinket vi til med utstilling for å få godkjent championatet. Jeg synes det er viktig å stille ut hunden for å få en bedømmelse av hundens eksteriør opp mot rasestandard. Det er selvsagt ekstra gøy når man får en god kritikk, skryt av egen hund og cert.

Utstilling

Når blodsporchampionatet var godkjent stilte vi i elite klassen (blodspor) og etter noen spor så var norsk viltsporchampionat i boks. Jeg var utrolig stolt av utviklingen til den unge hunden min. Etter at viltsporchampionatet var i havn kunne vi «velge» mellom NM i blodspor som vi poengmessig var kvalifisert til eller å ta seg en tur over grensa til Sverige for å prøve lykken på et championat også der. I Sverige er det litt ulikt spor enn her i Norge så vi måtte bare prøve oss etter et treningspor hjemme med skudd (da det er skudd prøve i Sverige). Etter å ha startet morgenen på sporstevnet i Sverige sammen med noen litt hovne svensker som ønsket oss lykke til og at vi da fikk ta det uansett som trening endte det opp med full score poengmessig og 3.beste hund på prøven. Hvilken lykke å klare dette på første forsøk med verdens beste prikkejente!

 

Vi har selvsagt også trent annen hundesport i tillegg til blodspor som er favoritten vår. Vi leker oss mye med både lydighet, feltsøk, rallylydighet og nosework. Vi slenger gjerne opp noen få skilt og trener på enkelte momenter. Vi har hatt litt varierende resultat da matmor gjerne får litt nerver og da tyr Tix lett til snusing i banen, men i år har vi startet litt rallykonkurrans og det var jo ekstra kjekt at tittelen kom når det var dalmatinereier Ina Wold Eriksen som dømte😀

I tillegg til trening er vi selvsagt mye ute i naturen og det er der Tix er i sitt rette element. Ingenting er som å se en dalmatiner lange ut i terrenget og Tix springer selvsagt i høyt tempo stort sett hele turen uten å bli sliten. Hun elsker også å bruke trekkselen sin og kløven sin! Samtidig er hun mer som en oter i vannet når svømmemulighetene er der, selv om hun selvsagt hadde foretrukket myr og gjørmebad.

Vi liker å dele egne erfaringer og samtidig prøve å inspirere andre så derfor fant vi ut at vi skulle lage instagramkonto til Tix (spotniks_printedpress). Her kan de som vil følge vår hverdag med prikkejenta titte innom og samtidig får de som ikke hundevenner slippe Tix spammen… For den blir det mye av! 😜

Mitt inntrykk av rasen er rett og slett at den er allsidig og liker å bli brukt og jeg brenner for å bruke hunden min❤️ Håper at flere prikker og deres eiere blir å se innenfor diverse hundesport i årene som kommer!

Takk for oss!

Comments are closed.