Har du en dalmatiner som skal omplasseres?

Har du en dalmatiner som du av forskjellige grunner ikke kan ha lenger? Det er kanskje ikke alle som vet at vi formidler omplassering gratis, og når ut til mange som har erfaring med og/eller interesse for rasen.
Fyll ut informasjonen på linken under og send inn, så legger vi hunden ut på våre nettsider.

Klikk her

Nye skjema for valpeformidling og kullrapport

Det er nå utarbeidet nye skjema for både valpeformidling og kullrapport, samt nye retningslinjer for bruk av valpeformidlingen.

Alle skjema finner du under under fanen «Avlsrådet» – «Tester og skjema», samt direktelink til siden ligger øverst til høyre (på pc).

Retningslinjene kan du lese her: http://dalmatinerklubben.no/avlsradet/bruk-av-valpeformidlingen/

Klikk her for å gå til «tester og skjema». 

Det nærmer seg Torpomoen!

Nå er det ikke mange dager igjen til vi møtes på torpomoen, og vi gleder oss!

I den anledning minner vi om at alt av informasjon legges ut på denne linken samt på facebookarrangementet.

Har du enda ikke bestilt mat er det lurt å gjøre det asap. Se link over. 

Dommerstatistikk, program m.m ligger allerede ute, og katalogen vil publiseres rundt 8 på lørdag morgen. 

Vi sees!

Til minne om Erika Sparre Holm

Mandag 22 mars mottok dalmatinermiljøet den triste beskjeden om at Erika Sparre Holm har gått bort.

Erika og Knut fikk sin første dalmatiner, Solbo’s Chiba /Tara fra Kennel Solbo i Sverige i 2002. Dalmatiner-interessen steg raskt og i 2004 kjøpte de Nuch Dalmo’s Evita/Tini fra Kennel Dalmo.

Kennel Dalnews ble etablert i 2004 og Tini og Tara ble kennelens stamtisper. Dalnews har oppdrettet til sammen 11 dalmatiner kull. Og for Erika var nok hvert enkelt individ like kjært og like viktig. Men jeg tror kennelens stjerne C.I.B NORD EE LV LT UCH DKV-12 DKJV-12 NJV-12 NV-16 Dalnews Fehèr Frida, sto hennes hjerte ekstra nært.

Erika og Knut har siden 2004 vært blant klubbens ildsjeler. Erika ble valgt inn som styremedlem i 2004 og satt i styret i en periode på 10 år. Senere var hun også med i Avlsrådet. Erika og Knut har brukt utallige timer på frivillig arbeid for Norsk Dalmatiner klubb.

Vi er mange som har gode minner fra blant annet dugnads arbeid før, under og etter utstillinger. Og hyggelige utstillingsturer til inn og utland med campingvogn.

Erika var ikke redd for å si sin mening. Spesielt ikke når det gjaldt dyrenes sak – hun var alltid på dyrenes side. Hun var lidenskapelig opptatt av hunders ve og vel og helse.

Erika var varm, omsorgsfull, humørfylt, temperamentsfull og engasjert. Hun vil bli dypt savnet i vårt miljø.

Vi lyser fred over Erikas minne. Og sender våre varmeste tanker og kondolanser til hennes kjære Knut og øvrig familie som hun alltid snakket så varmt om.

 

For Norsk Dalmatiner Klubb

Ann Kristin Diskerud.

Merke til kull som følger klubbens anbefalinger for avl

Norsk Dalmatiner Klubb har innført et merke som skal gjøre det litt enklere for valpekjøpere å finne frem til kull der foreldrene til kullet oppfyller  NDKsine krav til avlsdyr. Oppdrettere som avler i tråd med klubbens anbefalinger vil få utdelt merket i forbindelse med kull, og står fritt til å bruke dette i markedsføringen av dette, enten det er på finn.no, sosiale medier eller egen hjemmeside.

Merket skal KUN brukes i annonser som omhandler kombinasjonen det ble utdelt til, og kan således ikke brukes i markedsføring av andre kull eller oppdrettet generelt.

Hvert merke har et unikt id-nummer som også vil finnes på dalmatinerklubbens side, der kullet også skal ligge. Vi vil samtidig gjøre oppmerksom på at merket er ingen garanti, men heller en synliggjøring av at visse kriterier er oppfylt. Vi oppfordrer til også å gjøre egne undersøkelser før valpekjøp. Krav til avlsdyr kan leses her.

 

Her kan du se merkene:

Merke

 

 

 

Ditt medlemsskap er viktig for både klubben og rasen

Vi var veldig heldige som fikk gjennomført vår store utstilling i letohallen i 2020. Vi hadde mange påmeldte, og dette gjorde at vi gikk ut av det med et solid overskudd. Hvordan året som kommer blir vet vi ikke, og vi vet ikke om vi får mulighet til å arrangere større utstillinger utover rasespesialer.

Derfor er vi avhengige av at mange velger å være medlem i klubben, slik at vi er sikret en stabil økonomi, og kan fortsette arbeidet for rasen på best mulig måte. Konkret betyr dette at vi nå har mulighet til å dekke obduksjon av hjertet ved mistenkt DCM, obduksjon/biopsi av nyrer ved nyresvikt, samt at vi er behjelpelige ved «mistenkelige» dødsfall. Avlsrådet er alltid tilgjengelige ved spørsmål om avl og helse, og vil hjelpe der det er mulig. Styret jobber hardt for drive klubben på en god måte, og arrangere møtepunkter for dalmatinereiere, samt arrangementer som forhåpentligvis vil gi et overskudd (takk til alle frivillige som stiller opp, og gjør dette mulig!)

Hva får du ut av et medlemsskap i NDK? Det er kanskje mange som tenker at det ikke er noen vits i å være medlem i raseklubben, fordi de ikke driver med utstilling, annen hundesport eller er aktiv i dalmatinermiljøet. Men har du kjøpt dalmatiner av en seriøs oppdretter, har du allerede dratt nytte av klubbens arbeid gjennom mange år – uten raseklubbene og retningslinjer/anbefalinger for avl ville rasen hatt en helt annen kvalitet her i landet, og vært plaget med sykdommer som så godt som har blitt utryddet på grunn av klubben og oppdretternes harde arbeid.

Av konkrete medlemsfordeler får du vårt koselige blad «Dalmatiner Nytt» i postkassen 3-4 ganger i året, og siden medlemsskapet er knyttet opp mot NKK får du også deres medlemssblad «Hundesport» i postkassa flere ganger i året. Her kan du lese om alle medlemsfordeler.

Oppsummert kan vi si at uansett hva du bruker dalmatineren din til, om den er en ren tur og familiehund, konkurransehund eller farter mye rundt på utstilling, så er akkurat ditt medlemsskap viktig for klubben, og vi setter enorm pris på dere som har vært medlem i mange år, og dere som kanskje melder dere inn akkurat nå, på grunn av dette innlegget. Tusen takk!

Trykk her for å melde deg inn

Nina Hedvig Eriksen, på vegne av Norsk Dalmatiner Klubb