Må jeg dø?

Må jeg dø ?? (omplasseringsrutiner)

Det var en tid flere tilfeller av annonsering på nettet, hvor man ønsket å omplassere sin dalmatiner. Noen av disse annonsene var svært urovekkende.

Det var tekster hvor man brukte uttrykket ”Må jeg dø?”  Hannhund (9mndr.) ønsket omplassert, ellers ville den etter sigende bli avlivet.

Det var avbildet dalmatinervalp i bur hvor man ønsket å selge denne for 7-8000-kr.

Avlsråd/styret fikk henvendelser fra lokale hundefolk som kunne fortelle om dalmatiner som sto i hundegård både natt og dag til tross for en temperatur på langt under minus. I dette tilfellet var dyrevernet koplet inn, uten at det hadde hjulpet.

Styret ønsker at klubben skal gå mer aktivt inn for å hindre at slikt skjer, og har i den anledning bestemt at all omplassering av dalmatiner skal være gratis gjennom klubben. Dette gjelder også der eier ikke er medlem i Norsk Dalmatiner Klubb. Vi håper at dere som leser dette kan informere eventuelle lokale eiere av rasen, som ønsker hunden sin omplassert. Ønsker dere ikke å blande dere inn i saken, ber vi dere om å informere enten valpeformidler, styret eller avlsråd om situasjonen En tillitsvalgt vil så ta kontakt med eier og tilby vår gratis tjeneste om omplassering, samtidig vil oppdretter av hunden bli informert om forholdet. Vi håper på denne måten å unngå at vår rase fallbys på nettet.

Skulle hverken eier eller oppdretter ta ansvar for hunden, men la den fortsette å leve enten ute i hundegård dag og natt, eller inne i bur dag og natt fordi man har gått trett av den, kan klubben nå tilby en redningstjeneste. Vi presiserer at denne kun trer i kraft når alle andre muligheter er utprøvd.

Det viktige er at klubben får beskjed om dalmatinere som enten er avertert på en useriøs måte, eller som går for ”lut og kaldt vann”.

Vi har full forståelse for at en kan komme i en uventet situasjon som krever at en finner et nytt hjem til sin hund, men dette må gjøres på en skikkelig måte og vil derfor i de fleste tilfeller ta tid.

Skulle du ha kommet i en slik situasjon, råder vi deg til å ta kontakt med din oppdretter, som kan være behjelpelig med å finne en nytt hjem til din hund. Skulle du mot formodning  ikke få hjelp her,ta kontakt med valpeformidler, avlsråd eller styret.

Med vennlig hilsen,

Styret i NDK.

Comments are closed.