Til minne om Erika Sparre Holm

Mandag 22 mars mottok dalmatinermiljøet den triste beskjeden om at Erika Sparre Holm har gått bort.

Erika og Knut fikk sin første dalmatiner, Solbo’s Chiba /Tara fra Kennel Solbo i Sverige i 2002. Dalmatiner-interessen steg raskt og i 2004 kjøpte de Nuch Dalmo’s Evita/Tini fra Kennel Dalmo.

Kennel Dalnews ble etablert i 2004 og Tini og Tara ble kennelens stamtisper. Dalnews har oppdrettet til sammen 11 dalmatiner kull. Og for Erika var nok hvert enkelt individ like kjært og like viktig. Men jeg tror kennelens stjerne C.I.B NORD EE LV LT UCH DKV-12 DKJV-12 NJV-12 NV-16 Dalnews Fehèr Frida, sto hennes hjerte ekstra nært.

Erika og Knut har siden 2004 vært blant klubbens ildsjeler. Erika ble valgt inn som styremedlem i 2004 og satt i styret i en periode på 10 år. Senere var hun også med i Avlsrådet. Erika og Knut har brukt utallige timer på frivillig arbeid for Norsk Dalmatiner klubb.

Vi er mange som har gode minner fra blant annet dugnads arbeid før, under og etter utstillinger. Og hyggelige utstillingsturer til inn og utland med campingvogn.

Erika var ikke redd for å si sin mening. Spesielt ikke når det gjaldt dyrenes sak – hun var alltid på dyrenes side. Hun var lidenskapelig opptatt av hunders ve og vel og helse.

Erika var varm, omsorgsfull, humørfylt, temperamentsfull og engasjert. Hun vil bli dypt savnet i vårt miljø.

Vi lyser fred over Erikas minne. Og sender våre varmeste tanker og kondolanser til hennes kjære Knut og øvrig familie som hun alltid snakket så varmt om.

 

For Norsk Dalmatiner Klubb

Ann Kristin Diskerud.

Comments are closed.