Allsidighetscupen 2019

Vinner av Norsk Dalmatiner Klubb sin Allsidighetscup 2019 ble

Karoline Marie Johnsrud og Eira (Price-spot’s Inspired By Fashion) 

Vi gratulerer så mye!

Kriteriene for å være med er at man har startet offisielt i minst to grener i løpet av inneværende år, og de beste resultatene for hver gren brukes i konkurransen. Du kan lese mer her.

Eira har konkurrert i blodspor og ferskspor i år, i tillegg ble hun godkjent ettersøkshund på skadet hjortevilt.

Dette skriver eier Karoline Marie Johnsrud om livet med Eira:


Eira er en straks tre år gammel tispe fra kennel Price spot. Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte dalmatiner som rase. Når jeg kjøpte hund ville jeg i utgangspunktet ha en allsidig, kjærlig hund som kunne bli med på det meste. Og det har jeg fått.

Ett av målene med Eira var å trene blodspor og ferskspor for å eventuelt kunne bli godkjent ettersøkshund på skadet hjortevilt. Jeg er så heldig at min far er trener og dommer i det, så vi fikk god hjelp til å begynne å trene tidlig. Fra hun var fem måneder trente vi ca en dag i uken så lenge bakken var bar. Og allerede første gang viste hun at dette er hun god på. Hun skjønte oppgaven fra første sniff. Pappa hadde sjeldent eller aldri sett en hund ta det så fort. Eira elsker det og jobber på. Gleden var stor når vi ble en godkjent ekvipasje på første forsøk i høst (med særdeles god kritikk) og ekstra moro var det å kunne vise skeptikere at joda dalmatinere kan og dem kan det veldig godt.

 

 

Eira har fra dag en vært med overalt. Hun har tilbrakt mange timer i stallen både tålmodig ventende inne og aktiv med ut å trene. Vi er ikke så mye rundt å kurser oss, men stortrives på de daglige turene i skogen og med hverdagen generelt. Hun er med på det meste, og bærer feks fint på tingene sine selv i kløv. Eller når føret tillater det om vinteren har vi vært på tur med spark, noe Eira synes er ganske så gøy, mens matmor synes det går i overkant fort. Nye kommandoer læres inn fort så bremsene er stadig mer på plass.

 

I mine øyne er hun verdens fineste med en god blanding humor og tålmodighet. En stor nysgjerrigper som helst skal ha med seg alt som kan ses og luktes. Aldri mer en noen cm unna om hun får velge selv. Passer på flokken sin og får aldri nok kos. Hun er fornøyd bare hun får være i nærheten av en. Favoritt plassen er, nå som valp, på fanget mitt enten i sofaen eller en stol. Det nye året skal vi starte med ett lukt kurs. Men først og fremst skal vi fortsette å kose oss i hverdagen. Blodspor skal vi definitivt fortsette med, det er nok favoritt aktiviteten hennes. Hun er ett kjært familiemedlem som jeg håper lever evig.

Comments are closed.